Ayçiçek yağını,tahini,toz şekeri ve 2 çorba kaşığı sütü bir kabın içinde iyice çırpalım .1 yufkayı,temiz bir zemin üzerine sererek 2 parçaya ayıralım. 3 yarım yufkanın üzerine tahinli malzemeyi pay ederek sürelim. Üzerine kıyılmış fındık ve ya ceviz serpelim . Yufkaları ayrı ayrı rulo yaparak saralım . Ruloları 10 cm. aralıklarla keselim düz olarak ve ya kendi etrafında kıvırarak yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 2 çorba kaşığı tahin ve tozşeker serpelim. Isıtılmış 200 derece fırında ,altları ve üstleri hafifçe kızarana dek pişirelim.Fırından çıkarıp soğup, servis yapalım.

Malzemeler:
  • 7 Kaşık Ayçiçek Yağı
  • 6 Kaşık Tahin
  • 8 Kaşık Toz Şeker
  • 2 Adet Yufka
  • 6 Kaşık Çekilmiş Ceviz
  • 2 Kaşık Süt



Doyum Helva ve Reçelleri