Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.Ikinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın.Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün.Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın. Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.

Malzemeler:

  • 3 Adet Yufka
  • 2 Su Bardağı Tahin
  • 1 Su Bardağı Bal
  • 1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 2 Adet Yumurta



Doyum Helva ve Reçelleri