Lokum, su, şeker, nişasta kullanılarak yapılan bir Türk tatlısıdır.

 Ürün cinsi

 Product items 

 Barkod

 Barcoda 

 Koli içi adet 

 Unit package car. 

 Koli ağırlık

 Carton weight 

 Koli ölçüsü 

 Dimensions of car. 

 500 g Paket / Package  8690726180128 

10

 5500 g 

 21x30x17 
 1000 g Paket / Package  8690726150121 

5

 5750 g 

 30x19x17 
 5 kg Paket / Package  8690726250012 

1

 5400 g 

 33x26x7 

Lokum doğal ve saglıklı bir besin kaynağı olup, pek çok yararının oldugu bilinmektedir. Örneğin, proteinli besinler, kullanıldıktan sonra vücutta yakılır ve bunun sonucu üre, ürik asit ve kreatinin gibi atık maddeleri açığa çıkar. Bu maddeler böbrek hastalarında idrarla vücuttan atılamaz ve kanda yükselir. Sade lokum karbonhidrat kaynağı olduğundan, böbrek hastalarınca devamlı tüketilmesi önerilmektedir. Osmanlıca rahat ul-hulküm yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyilda Osmanli Imparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa'da ise bir Ingiliz gezgin aracılığıyla 'Turkish Delight' adıyla 18. yüzyılda tanındı. Daha önceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokumun 17. yüzyılda 'Kelle şekeri' olarak bilinen rafine şeker ile özellikle nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi sayesinde hem yapımı, hem de lezzeti değişti.



Doyum Helva ve Reçelleri